Ne yenir Ne içilir?

Adadasınız, tabi ki balık yenir, şarap içilir. Şarap konusunu ayrıca menüden Şarap linkine tıklayarak okuyabilirsiniz. 

Adanın balık olarak özellikli yemeği Lipsos Buğlama. Buğlama sevmeyenler için fazla iddialı olabilir çünkü patatesli soğanlı sulu bir yemeği andırıyor geldiğinde. Ancak benim damak tadıma uygundu. Bence denemelisiniz.


Yine giderken araştırdığım kadarı ile sakızlı muhalleb
i meşhur. Bunun da en iyi Salkım Restoran'da yapıldığı söyleniyordu. Gittik yedik. Gayet güzel.

Salkım'ın hemen civarındaki Lodos Restoran da adanın ünlü mekanlarından biri. Burda yediğim Ahtapot Izgara oldukça güzeldi. Ayrıca keçi peyniri ile yapılmış herhangi bir şeyi de yiyebilirsiniz.

Lodos ve Salkım'ı kesen ara sokaklardaki Battı Balık'a mutlaka gidin. Sıcak, şirin bir mekan. Müzik dinlendirici. Adadaki nerdeyse her yer gibi kaliteli. Yemekleri gayet güzel.

Şiddetle tavsiye edeceğim yer sahildeki Yakamoz Restoran. Buradaki mezelerin çeşitliliğine İstanbul'da çoğu yerde rastlayamazsınız. Bir akşamı mutlaka buraya ayırın. 

Adanın nefis reçelleri var. En popülerleri domates ve gelincik reçelleri. Şiddetle almanızı tavsiye ederim.

Yine merkezde Polente de oldukça güzel müzik çalan keyifli bir cafe- bar ortamı. Ayrıca merkezin dışında Ayazma plajı civarındaki restoran(Koreli'ye gidin) ve kafeleri de gezmelisiniz. 



1 yorum:

  1. Merkezde balık restoranları gayet güzel. Kalamar, ahtapot ve sardalya yemekleri mutlaka denenmeli. Ev baklavası yapan yerler de bulmak mümkün. Eski Kahve, Ada Cafe çay içmek, birşeyler atıştırmak için güzel mekanlar. Ada Cafede gelincik şerbeti ve gelincik muhallebisi denenmeli. Çok beğenirseniz gelincik reçeli de var.

    Akşam vakit geçirmek için en çok tercih edilen mekan tabii ki Polente. Hemen merkezde, zaten sesi takip edin kalabalığı göreceksiniz. Uzun kış tatillerinde ve yazın oturacak yer bulmayı bırakın ayakta durmak bile zor. Kışın ateşe verilmiş varillerin yanında sıcak şarapla ısınabilirsiniz. Yazın soğuk şarap likörü veya kızkandıran(karadut ve vodka ile yapılıyor)

    Ayazma denince akla Vahit'in yeri gelir.Oranın ilk ve hala en güzel mekanı.Mutlaka peynirli patlıcan, peynir ezme ve çiğ börek yenmeli. Diğer mezeleri deçok güzel. Adaya özgü yaprak sarma da bulmak mümkün.

    YanıtlaSil