Şuraları Gezin

Burası bir ada..Ufacık bir yer. Deliler gibi gez gör Mahmutçuk modunda olmak yerine sakince keyfinize bakmaya çalışın. Bence ada gezinizi hızlıca tamamlayıp plajda takılın ya da bir kafede serin bir beyaz şarapla kitap okuyun..İşte size gezebileceğiniz birkaç alternatif:

Bozcaada Kalesi

Merkezde hemen göreceğiniz Bozcaada Kalesi'ni gezmeye değer. Kimin tarafından yapıldığı tam olarak bilinmemekle birlikte Fatih Sultan Mehmet tarafından güçlendirildikten sonra bir daha dokunulmamış. Şu anda oldukça bakımsız olmasına rağmen üst surlarına kadar çıkmanızı tavsiye ederim.
Rüzgar Değirmenleri
Bozcaada devamlı rüzgar alan bir yer. Bundan dolayı burada yaklaşık 11 rüzgar değirmeninden oluşan çok güzel bir santral var. Burada izin alıp içeri girerek güneşin batışını da izleyebilirsiniz.
Göztepe
Adanın en yüksek noktası. Yolu bir felaket ama arabanızın altı yere yakın değil ise gidip görmeye değer. Burada bir verici istasyonu da var.
Şarap Fabrikaları
Adanın meşhur şarapçıları Corvus, Talay, Çamlıbağ.. Dönüşte sağ taraftaki anketime katılırsanız sizin de en iyi şarap üretici hakkında fikrinizi almak isterim.
Biz Corvus'un fabrikasını gezdik ve normalde sofra üzümü olan Çavuş'tan yaptıkları ve çok beğenilen Beyaz Şaraplarından gezinin hemen üstüne bir tane açıp satış ofisinin önündeki tahta masada içtik.
Merkezden ara sokaklara girin...


Merkezden ara sokakları dolaştıkça Çamlıbağ satış ve tadım ofisi, Talay satış ve tadım ofisi, Şarap takıları dükkanı, ufak tefek şirin evler pansiyonlar, bir adet 1867de yapılmış bir kilise, duvara yazılmış bir Edip Cansever şiiri ve değişik süprizlerle karşılaşabilirsiniz.

-Sağdaki gezinti menüsünden seçiminizi yaparak devam edebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Kısa öz süper olmuş..Elinize sağlık.Yaz için Ayazma Plajı'nı ekleyebiliriz listeye..

    YanıtlaSil
  2. Ayazma plajı yazın her daim kalabalıktır. Ada çevresinde irili ufaklı koylar bulunur. Bunların en güzeli akvaryum koyudur. Adayı soldan geçerken, Corvus şarap fabrikasını ve Tuzburnu fenerini geçtikten sonra ilk toprak yola girin. Yol sizi güzel bir koya getirecek.

    YanıtlaSil
  3. Rüzgar değirmenleri ile ilgili bir ek yapacağım.
    Her değirmene çalışkanlıklarından dolayı bir kadın ismi verilmiş.

    Eklemek istediğim bir diğer konu adada gün batımı.
    Her gün ayrı bir yerde güneşi batırın.. Yanınızda fotoğraf makineniz ve şarabınız olsun.
    Göztepe, Polente feneri ve Ayazma güneşin batışını izlemek için en güzel yerlerdir.

    http://www.flickr.com/photos/ozge-kerem/3626586180/

    YanıtlaSil
  4. hemen hemen her koyda denize girin

    YanıtlaSil
  5. Gün batımını Polente Feneri'nde izlemeye giderken ilçe merkezinden alınmış güzel şarap ve biraz peynir ile keyif 3e 5e katlanabilir (o kadar ki plastik bardak keyifsizliğini bile katlanabilir kılar)

    YanıtlaSil